Danske vindere af “Hvem vil være millionær?”

Gennem tiden har kun én person vundet alene i Hvem vil være millionær? i Danmark. De andre gevinster er vundet af par. Se vinderne her.

Det populære quiz-TV-program Hvem vil være millionær? har været på skærmen siden september måned 1999, dog med en lille pause mellem januar 2018 til oktober 2019.

Siden da har både kendte og ukendte danskere deltaget i programmet, som også har haft junior-udgaver af programmet i 2007 og 2008.

I denne artikel fokuserer vi dog udelukkende på de voksne millionær-vindere af programmet.

1. Søren Brøndum Laursen

Vist i TV: 08.10.2001

Søren var den første vinder af Hvem vil være millionær? i Danmark. Han er samtidig den hidtil eneste, som har vundet hovedpræmien på egen hånd.

2. Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen

Vist i TV: 16.09.2002

De snaksaglige og kvikke brødre, Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen, vandt for første gang i 2002. Her gav de gevinsten til Folkekirkens Nødhjælp.

3. Signe Svendsen og Søren Sko

Vist i TV: 31.12.2004

To år senere kunne sangerne Signe Svendsen og Søren Sko juble, da de vandt millionen og delte den mellem Børnehjælpsdagen og AIDS Fondet.

4. Søren Gudbrand og Lis Gudbrand

Vist i TV: 21.03.2005

Det første ikke-kendte par, som vandt millionen. De deltog i specialudgaven, som hed “Mig og min bedste”.

5. Bertel Haarder og Claus Højbak

Vist i TV: 03.10.2005

I specialudgaven “Nu med forstærkning” vandt Bertel Haarder og Claus Højbak en million kroner. Haarder donerede sin halvdel til handicap-organisationen Marjatta.

6. Mogens Lykketoft og Martin Krasnik

Vist i TV: 11.10.2010

Mogens Lykketoft og Martin Krasnik kunne sammen juble i 2010. Her valgte de at donere hele gevinsten til fredsarbejdet i Mellemøsten.

7. Jon Mikkel Hansen og Lars-Ole Jørgensen

Vist i TV: 12.03.2012

Quiznørderne Jon Mikkel Hansen og Lars-Ole Jørgensen havde indtaget stolene, og der lå et tungt forventningspres på deres skuldre, da de skulle leve op til at være nørder. Det gjorde de dog overbevisende i tema-udsendelsen, der blev kaldt “Quiznørderne kommer”.

8. Lasse Rimmer og Charlotte Bircow

Vist i TV: 22.10.2012

Lasse Rimmer og Charlotte Bircow deltog i en specialudgave af programmet i anledning af Knæk Cancer-ugen. Her donerede de naturligvis millionen til Kræftens Bekæmpelse.

9. Thure Kjær og Bjarke Refslund

Vist i TV: 19.04.2013

Thure Kjær og Bjarke Refslund, som begge var ekstremsportsudøvere, skulle bruge deres kølige overblik til at nå millionen og det lykkedes altså.

10. Morten Resen og Ellen Nybo

Vist i TV: 30.09.2013

25 års jubilæum for programmet blev fejret helt efter bogen, da Morten Resen og Ellen Nybo kunne juble over millionen.

11. Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen

Vist i TV: 28.10.2013

2013 blev det dyreste år i programmets historie i Danmark. Da de for tredje gang skulle af med en million kroner. Denne gang var det de selvsikre Lund Madsen-brødre, der igen havde taget plads i stolene.

De donerede denne gang gevinsten til ODA (OCD-, Depressions- og Angstforeningerne). Brødrene er de eneste, der har vundet hovedpræmien to gange i Danmark.

Lasse Rimmer nåede dog million-spørgsmålet med Jacob Wilson i et program, der blev sendt den 12. maj 2012, men de svarede forkert, så han fik ikke rekorden før brødrene Lund Madsen.

12. Jasmin Sharzad og Daniel Paske

Vist i TV: 01.03.2015

Jasmin Sharzad og Daniel Paske vandt en særlig udgave, hvor temaet var dating. Dermed kendte de ikke hinanden på forhånd, da det var en slags blind date.

13. Søren Pilmark og Henrik Koefoed

Vist i TV: 06.03.2016

To af profilerne fra firkløveren Ørkenens Sønner prøvede også at vinde millionen. Pilmark donerede sin andel til SOS Børnebyerne, mens Koefoed donerede sin andel til Lukashuset for terminalt syge børn.

14. Tommy Kenter og Lise Baastrup

Vist i TV: 08.05.2016

De seneste vindere af Hvem vil være millionær? i Danmark er skuespillerne Tommy Kenter og Lise Baastrup. De valgte at donere deres million til Læger Uden Grænser.

Oftest stillede spørgsmål

Hvem har vundet “Hvem vil være millionær?” i Danmark?

Per dags dato har 27 danskere vundet programmet. Der er dog kun én dansker, som har vundet millionen alene. De andre 13 millioner er altså blevet vundet af par i det populære quiz-program.

Hvem vandt “Hvem vil være millionær?” i Danmark først?

Det gjorde Søren Brøndum Laursen, som er den eneste, der hidtil har vundet hovedpræmien alene.

Hvem har vundet “Hvem vil være millionær?” i Danmark flest gange?

Anders og Peter Lund Madsen er de eneste, som har vundet millionen to gange i Danmark. Lasse Rimmer var tæt på at sætte rekorden før brødrene, men han svarede forkert på million-spørgsmålet sammen med Jacob Wilson.

Spørgsmålet handlede om, hvilket land, der havde deltaget ved fodbold-VM flest gange. De brugte 50:50, og havde Mexico og Holland tilbage på skærmen. Desværre for dem svarede de Holland, mens det korrekte svar var Mexico.