Quizzer til bilferien

Quizzer til bilferien 1

Foto: Shutterstock

Kan I lide at quizze i bilen på jeres bilferie, så har vi samlet en række quizzer til jer for både store og små. Se udvalget af gratis quizzer her.

Elsker I at quizze, når I er på farten i bilen eller på en decideret bilferie, så har vi opskriften til, hvordan det kan foregå på en fair, udfordrende og sjov måde her.

Hvilke typer af quizzer I vælger, er selvfølgelig helt op til jer. Alle quizzer på sitet kan bruges på farten.

Hvis vi alligevel skal anbefale nogle, så er disse meget populære:

Sådan quizzer I på farten:

Hvis I er to personer i bilen

Køreren kan af gode grunde ikke være quiz-master, så det er den anden person. I kan gøre sådan, at den person som ikke kører, starter med at gennemføre quizzen uden at afsløre spørgsmål og rigtige svar for køreren.

Når personen, som ikke kører er færdig, noterer personen ned på telefonen i “Noter” eller på et papir, hvor mange rigtige personen fik. Det står på resultat-siden.

Derefter er det kørerens tur til at gennemføre quizzen, selvfølgelig med hjælp fra quiz-master, så køreren holder fokus på kørslen.

Til sidst afslører quiz-master, hvem der vandt den pågældende quiz. Sådan kan I blive ved og for eksempel sige, at I spiller til 5 eller 10. Således, at den person, som først har svaret rigtigt på flest spørgsmål i 5 eller 10 quizzer, er den samlede vinder.

Hvis I er tre personer i bilen

Man udvælger sammen en quiz, som man tager. Der er én, som er quiz-master. Hvis der for eksempel er tre personer i bilen, så kan de to af dem spille mod hinanden på følgende måde:

Quiz-master står for at læse spørgsmålene op. En person skal tage quizzen ad gangen. Undervejs må quiz-master ikke kommentere på, hvorvidt der er svaret rigtigt eller forkert. Når quizzen er gennemført, så skriver quiz-master ned på telefonen i “Noter” eller på et papir, hvor mange rigtige personen fik. Det står på resultat-siden.

Derefter tager den anden person samme quiz. Til sidst afslører quiz-master, hvem der vandt den pågældende quiz. Sådan kan I blive ved og for eksempel sige, at I spiller til 5 eller 10. Således, at den person, som først har svaret rigtigt på flest spørgsmål i 5 eller 10 quizzer, er den samlede vinder.

Hvis I er flere end tre i bilen

Opdel jer i hold med en quizmaster, hvis I er flere i bilen.

Følg samme fremgangsmøde som førnævnte, men blot som hold i stedet for enkeltpersoner.

Rigtig god fornøjelse!