Tidens største quiz-shows

0

Tidens største quiz-shows 1
Tidens største quiz-shows 2

Mange store quiz-shows er røget over tv-skærmen med årene, og nogle af disse quiz-shows har haft mere succes end andre. Der findes de quiz-shows, som er røget lidt i glemmebogen i tidens løb, og så findes der de quiz-shows, som ingen glemmer lige foreløbigt. Sidstnævnte shows har været så fængende, at de stadig mange år efter deres udgivelse, er i alles hukommelse, og nogle af disse shows bliver endda fortsat vist.

Showet der leder til millionen

Et af de mest ikoniske quiz-shows på tv er uden tvivl ‘Hvem vil være millionær’. I næsten 25 år har man kunnet følge med, når gæster har forsøgt at quizze sig vej til millionærtitlen og de store pengebeløb. Første afsnit af quiz-showet blev vist tilbage i 1999, og i dag kan man fortsat følge med i programmet på TV2 CHARLIE. Fra Peter Kær og Jess Dorph-Petersen til Hans Pilgaard og Christian Degn – de gode værter har helt sikkert været med til at styrke oplevelsen og gøre tv-showet populært.

‘Hvem vil være millionær’ blev endda så populært, at man siden forvandlede quiz-showet til en spillemaskine. Denne spillemaskine kan findes hos online casino og er udviklet af Big Time Gaming. Den er hurtigt gået hen og blevet en af de mere attraktive spillemaskiner på markedet, hvilket i høj grad skyldes det autentiske setup, som bringer en direkte tilbage i studiet og den varme stol, hvor spørgsmålene leder til millionen. At man har valgt at brygge videre på quiz-showet, viser blot hvor udødeligt og ikonisk showet er.

Showet, der sætter fokus på bogstaver og ord

Bogstaver, ord og grammatik har det med at snige sig ind, når der skal quizzes, og det er der såmænd intet nyt i. Skruer man tiden 35 år tilbage, blev der også quizzet på livet løs om at bruge bogstaverne på optimal vis og gætte de rette ord. I år 1988 kørte det første afsnit af quiz-showet ‘Lykkehjulet’ over skærmen på TV2, og det skabte en lavine-effekt uden lige.

Siden da er der løbet tusindvis af afsnit over skærmen. Faktisk er tallet indtil videre helt oppe på 3559 afsnit, og meget tyder på, at det antal blot vil stige i fremtiden. I hvert fald har man siden januar 2020 igen kunnet følge med i ‘Lykkehjulet’ på TV2 CHARLIE. På samme vis som med ‘Hvem vil være millionær’ er ‘Lykkejulet’ et udødeligt quiz-show, som kun de færreste kan få nok af.

Showet med tonsvis af spørgsmål og kategorier

Sidst, men bestemt ikke mindst, finder vi på listen over tidens største quiz-shows ‘Jeopardy!’. Dette quiz-show havde premiere i Danmark i 1995 og blev vist på TV2 frem til 2005. For en kort periode forsøgte TV3 sig også med quiz-showet. På denne kanal kunne man se ‘Jeopardy!’ i 2014 til 2015. I showet skulle gæster dyste og teste deres paratviden i forskellige interessante kategorier såsom ‘Disney-film’, ‘amerikanske præsidenter’ og lignende. Her steg spørgsmålene løbende i sværhedsgraden.

Jo svære spørgsmål, jo flere penge kunne man hente hjem ved at svare rigtigt på spørgsmålet. I dag kan man ikke længere følge med i quiz-showet på tv. Til gengæld findes der mange andre måder, hvorpå man kan holde quiz-showet i live og fortsat nyde det. Blandt andet er ‘Jeopardy!’ blevet lavet til et sjovt brætspil, ligesom man også kan finde online versioner af quiz-showet. Altså er det populære quiz-show gjort uddødeligt på anden vis.

Fra quiz-shows med millionspørgsmål og tonsvis af kategorier til quiz-shows centreret om bogstaver og ord – dette er nogen af de quiz-show, vi har holdt allermest af gennem årene. De tre omtalte quiz-show er og bliver blandt tidens største og mest ikoniske. Det faktum er der vist ingen, som kan være i tvivl om.